Aquest és el bloc de la biblioteca la Branca de l'escola d' Albons.
hi penjarem les activitats que fem a la biblioteca, com també recomanacions, guies de lectura...

dimarts, 16 de juny del 2015

La festa de Sant Joan


D'aquí pocs dies és la festa de sant Joan. Des de la biblioteca us recomanem alguns llibres que parlen d'aquesta festa.



Tot està preparat per a la revetlla de Sant Joan. Les taules, les coques, els petards, les fogueres... Però on s'ha ficat en Jan i el gos? La Valentina, la seva germana, el busca. Pot ser que tingui por dels petards? Pot ser que es perdi la revetlla de la nit màgica?

Per saber-ne més




Un conte que explica com és de curiosa la màgia d'una nit de Sant Joan."Ha arribat la vigília de Sant Joan, que és el dia del sant del Sol, la Festa Major del cel. Ja fa unes quantes setmanes que el dia s'allarga més i més, i comença a fer calor de debò. El Sol vol saber si la gent es prepara com cal per un dia tan important.









En aquest conte el Patufet convida els seus amics a viure la nit més màgica de l'any, la de Sant Joan. Aprofitant que ja han començat les vacances d'estiu, fan un recorregut per tots els elements festius relacionats amb la revetlla, com les fogueres, els petards, la coca o els balls de festa major.











La nit de Sant Joan. Col·lecció, ambientada en la vida quotidiana dels infants i que combina il·lustració i fotografia, per conèixer les principals celebracions del nostre calendari tradicional.








El curs escolar ha acabat, arriba l'estiu i la revetlla de Sant Joan s'acosta. El llop Pepito i la seva família preparen amb entusiasme la revetlla. A més, la mare del llop Pepito és la presidenta de l'associació de veïns, i el tiet Ramon és el cantant de la festa. Entre tots acaben d'enllestir els últims detalls i no hi podrà faltar cap ingredient: les coques, el cava, les fogueres i, com no, els petards i les entremaliadures del llop més enginyós i divertit que coneixem.




És la revetlla de Sant Joan! Qui volta la foguera? Xiulen els petards

 i els coets brillen al cel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per escriure al bloc de la biblioteca.